Актуално

Пролетен базар на книгата

23.05.17

Размер на шрифта: a |a |a|
cover_facebook_proleten_bazar_2017_xs.jpg

Днес, 23 май 2017 г., в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас – „Пролетният базар на книгата“.
 
Официалното откриване е в 11:00 ч. във вторник в Централното фоайе на Националния дворец на културата.
 
Любимото пролетно събитие и тази година ще предложи на многохилядната публика вълнуваща разходка сред хиляди книги, представяйки повече от 100 български книгоиздатели и книготърговци на три етажа в НДК, съобщават от Асоциация „Българска книга” (АБК). В рамките на шестте дни на изложението от 23 до 28 май 2017 г. в Националния дворец на културата, както и на различни места в София, ще се проведат над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с български и чуждестранни автори. На щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма предстоят десетки срещи с български писатели и поети. Сцената на културната програма традиционно ще бъде разположена на Мраморно фоайе (над Централния вход), където публиката ще може да види и изложбата „Под езика“ на художника Дамян Дамянов, посветена на кирилската азбука.

 
Работното време на книжното изложение в НДК на 23 - 27 май е  от 10:00 ч. до 20:00 ч., а на 28 май - от 10:00 ч. до 19:00 ч.


Повече за "Пролетния базар на книгата" можете да научите тук.

 

всички новини