Актуално

Министерството на културата подкрепя усилията на библиотечната общност и книгоиздателите

11.07.16

Размер на шрифта: a |a |a|
book_collage_xs.jpg

Министерството на културата подкрепя изцяло усилията на библиотечната общност и издателите за попълване на библиотечните колекции с нова литература.

 

Над половин милион лева са заделени в ограничения бюджет на Министерството на културата за подпомагане на книгата, за опазване и популяризиране на литературното наследство и за проявите в сферата на библиотеките и литературата.

 

Във връзка с отвореното писмо на Асоциация „Българска книга“ Министерството на културата заявява, че подкрепя усилията на библиотечната общност и издателите в търсенето на възможности за попълване на библиотечните фондове с нова литература.

 

Както през 2015 година в хода на подготовката на бюджета, така и от началото на тази година се водят разговори с Министерството на финансите за осигуряването и на допълнителните средства, за които настоява Асоциация „Българска книга“.

 

При осигуряването на тези средства веднага ще се пристъпи към организиране на процедурата по кандидатстване за попълване на библиотечните колекции.

 

Днес, 11 юли, Министерство на културата отново ще потърси съдействие за осигуряване на допълнителни средства за подпомагане на книгата с писмо до Министерството на финансите.

 

всички новини