Актуално

България се завърна на Международния панаир на детската книга в гр. Болоня, Италия, с национален щанд

07.04.16

Размер на шрифта: a |a |a|
shtand_bologna_xs.jpg

Тази година България се завърна на Международния панаир на детската книга в гр. Болоня, Италия, с национален щанд, подкрепен от Министерство на културата и организиран от Асоциация „Българска книга".

 

Българският щанд е разположен в палата № 30, А/29. От 4 до 7 април 2016 г. посетителите на панаира могат да се срещнат с представители на българските издателства, сред които в Болоня са „Дуо Дизайн", „Егмонт", „Ентусиаст",„Жанет 45", „Златното пате", „Ина", „Инфодар", „Кибеа", „Клевър Бук", „Колибри", „Пан", „Пух", „Рива", „Сиела", „Софтпрес", „Фют" и др. Също така на националния щанд са изложени книгите и на издателствата „Анубис", „БГ книга", „Булвест 2000", „ВТ Комс Слово", „Гутенберг", „Жар-Жанет", „Просвета", „Хермес", съобщават от Асоциация „Българска книга".

 

В първия ден от панаира на щанда ни бе представен каталогът „Children’s Books from Bulgaria: Contemporary writers and Artists". Подобно издание е организирано у нас за пръв път след 1975 г., като то е специално издадено за участието ни на панаира в Болоня. Изданието е изцяло на английски език, в превод и редакция на Анджела Родел и художествено оформление на корицата и книгата на Дамян Дамянов. Каталогът включва около 35 заглавия от съвременни български автори, издадени в периода януари 2008 г. – октомври 2015 г. и излиза с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”. Каталогът бе представен в Болоня от Светлозар Желев (директор на Национален център на книгата) и Мирослав Боршош (изпълнителен директор на Национален дворец на културата).

 

Петдесет и третото издание на панаира в Болоня ще събере повече от 1 200 изложители от близо 100 страни, като се очаква броят на посетителите да надхвърли 25 000 души. Почетен гост тази година е Германия, чието гостуване ще премине под мотото "Виж!".

 


За повече информация: http://www.abk.bg/.

 

всички новини