НАЦИОНАЛНА НАГРАДА "ХРИСТО Г. ДАНОВ"

Размер на шрифта: a |a |a|
Националната награда за принос в българската книжовна култура, на името на “Христо Г. Данов”,  е учредена през 1999 г. от Министерството на културата, Национален център за книгата и община Пловдив, във връзка с провеждането на “Европейски месец на културата”. Наградата се присъжда ежегодно, по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, за принос в националната книжовна култура през едногодишния период от последното й връчване. 

 

Наградите се определят на конкурсен принцип, а отличията по традиция се връчват на тържествена церемония в Стария Пловдив в къщата музей на Хр. Г. Данов.


 

 

Конкурс за ежегодната Национална награда „Христо Г. Данов” - 2020

Министерството на културата и Община Пловдив обявяват началото на конкурса за ежегодната Национална награда „Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура. Срокът за подаване на заявки е до 2 юли (четвъртък) 2020 г. Могат да участват физически и юридически лица, като се кандидатства само с първи издания и нови преводи.     Националната награда „Христо Г. Данов” е учредена през 1999

Национална награда "Христо Г. Данов" за 2017 г. - за принос в българската книжовна култура

  Министерство на културата и Община Пловдив обявяват конкурс за ежегодната награда "Христо Г. Данов".       Допълнителна информация в Отдел “Регионални дейности” на Министерството на културата София 1056, бул. "Ал. Стамболийски" № 17 Тел. 02 9400-844 http://www.mc.government.bg     Срок за подаване на заявки в Министерство на културата – до 11 май (четвъртък) 2017 г.    

Национална награда „Христо Г. Данов“ – 2016 - Номинации за наградата в отделните категории

Национална награда „Христо Г. Данов“ – 2016 - Номинации за наградата в отделните категории   1.     Българска художествена литература Ангел Игов – за романа „Кротките“. Елена Алексиева – за сборника с пиеси „Жертви на любовта“. вестник „Стършел“ – за сборника „Що е „Стършел“ свършил?“   2.     Преводна художествена литература

Национална награда "Хр. Г. Данов" за 2016 г. - за принос в българската книжовна култура

Министерство на културата и Община Пловдив обявяват конкурс за ежегодната награда "Христо Г. Данов"   Допълнителна информация в Отдел “Регионални дейности” на Министерството на културата: София 1056, бул. "Ал. Стамболийски" 17 Тел. 02 9400-844 02 9400-844   http://www.mc.government.bg   Срок за подаване на заявки – до 14 април (четвъртък) 2016   г.