Актуално

Предстои обявяване на сесия за попълване на библиотечните фондове

24.04.20

Размер на шрифта: a |a |a|
unnamed1_xs.jpg

Министърът на културата Боил Банов проведе днес видеоконферентна среща с председателите на Съюза на народните читалища Николай Дойнов, на Българската библиотечно-информационна асоциация - Ваня Грашкина и на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ - Велизара Добрева. На срещата, на която присъстваха Амелия Гешева, зам.-министър на културата, както и директори на дирекции от Министерството, бяха обсъдени възможностите за подкрепа по програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност“, чието финансиране е 2 млн. лв.

 

Участниците в срещата се обединиха около мнението целевите средства да бъдат предоставени на две сесии, като с цел процесът да стартира възможно най-бързо първата сесия по програмата да бъде обявена, за да могат по нея да кандидатстват всички регионални и общински библиотеки, както и Националата библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

 

След това ще бъде обявена и втора сесия на програмата, по която ще имат възможност да кандидатстват читалищните библиотеки.

 

С реализиране на конкурсните сесии се постига обновяване и обогатяване на библиотечните фондове на обществените библиотеки, което води към активиране на интереса към книгата и четенето на българските граждани и особено на младите хора.

всички новини