Актуално

Регионална среща на читалищните библиотеки от Благоевградска област

07.12.16

Размер на шрифта: a |a |a|
images_xs.jpg

Над седемдесет читалищни библиотекари ще вземат участие в Регионална среща на читалищните библиотеки от Благоевградска област, която ще се проведе на 09.12. 2016 г. в  зала „22 Септември” на община Благоевград. Темата на срещата е: „Библиотеката във виртуалното хилядолетие-обществено пространство за информация, традиции и технологии”

 

Срещата се организира от РЕКИЦ ”Читалища” – Благоевград, в партньорство с Европейски информационен център „Европа директно” и с подкрепа на община Благоевград. Обект на дискусия ще бъдат и темите: ”Ролята и възможностите на обществената библиотека в съвременното информационно общество”, ”Иновативни методи за работа в библиотеката” , Приложение на SQL базите данни в библиотечно-информационните процеси".

 

Освен читалищните библиотеки, своят опит ще споделят Библиотека „Паница“ при Американски Университет в България с презентация „Видими, активни и ангажирани- в реалния и във виртуалния свят”, а също така  и Регионална библиотека "Д. Талев" –Благоевград.

 

В срещата се очаква да вземат участие и представители на областна и общинска администрация, както и на Министерството на културата.

всички новини