Актуално

Пътят към библиотеката - инициатива на фондация "Глобални библиотеки - България"

16.09.16

Размер на шрифта: a |a |a|
download_xs.jpg

Фондация „Глобални библиотеки – България“ започва осъществяването на проект „Пътят към библиотеката“ за обозначаване на местоположението на обществените библиотеки на територията на цялата страна. Проектът предвижда поставянето на указателни табели „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места.

 

“Основната цел на проекта „Пътят към библиотеката“ е да направим по-видими и популярни регионалните, общински и читалищни библиотеки в страната като места, където гражданите имат безплатен достъп до интернет, включително и в малки селища в отдалечените краища на страната.” - разказват от фондацията.

 

Първият етап на кампанията „Пътят към библиотеката“ ще бъде осъществен от края на септември до началото на ноември 2016 г. и ще обхване 605 обществени библиотеки в 152 общини в цялата страна. Вторият етап ще се проведе през пролетта на 2017 г.

 

Инициатива е част от цялостната програма на ФГББ, изпълнявана с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – САЩ и с подкрепа на изпълнителните власти за поддържане на условия за равен и безплатен достъп до интернет и електронни услуги за гражданите чрез подкрепа за обществените библиотеки.

всички новини