Актуално

Информация относно попълване регистъра на обществените библиотеки

25.10.16

Размер на шрифта: a |a |a|
registar_xs.jpg

Във връзка с подаването на документи за вписване в регистъра на обществените библиотеки (по електронен път и впоследствие на хартиен носител), е необходимо да се спазват стриктно посочените в указанията изисквания.

 

Важно е да се има предвид следното:

 

- При вписване на името за регистрация е необходимо същото да се изписва по следния начин: Библиотека при Народно читалище ".........".

 

- Вписва се точен адрес за кореспонденция.

 

- Нужно е коректно да се посочват съответните цифри, като се има предвид, че данните са за 2015 г.

 

- Данните за 2016 г. ще бъдат отразявани през следващата година. Веднага се отразяват само промени свързани с името на библиотеката или читалището, директор на библиотеката или председател на читалищното настоятелство, адрес.

 

- Първоначалните удостоверения за вписване в регистъра ще бъдат получени в библиотеките през съответната регионалната библиотека. Впоследствие удостоверенията ще се изпращат на посочения адрес за кореспонденция и регистрация на дадената библиотека.

 

- При връщане на обратно електронно съобщение, в което се посочва дали е одобрена регистрацията е необходимо да проверявате всички папки на Вашата електронна поща, включително и папка СПАМ.

 

- Регистърът е и в онлайн вариант и можете да проверявате своите данни на следния адрес:  http://www.bibliobg.com/?act=regions


 
 
Указания за вписване в регистъра, можете да проследите ТУК

 

 

всички новини