Актуално

Участие на България в 23-то издание на Международния панаир на книгата в Пекин

28.08.16

Размер на шрифта: a |a |a|
kitai_xs.jpg

На 24 август 2016 г. бе открито 23-тото издание на Международния панаир на книгата – Пекин 2016, организиран от Китайската национална издателска корпорация (China National Publications Import & Export (Group) Corporation). В тазгодишния Панаир на книгата участват над 2400 изложители от 86 страни и региона. В контекста на активната политика на Китай по Инициативата 16+1, специални гости в 23-тото издание на изложението са страните от Централна и Източна Европа, съобщиха от Посолството на Република България в Пекин.

 

Със съдействието на Асоциация „Българска книга”, Министерството на културата и българското посолство в Пекин, България също участва на престижния форум със свой щанд, на който бяха изложени книги, представящи историята, културата и природата на България, детски книги, романи, каталози и друга литература.

 

Като част от съпътстващите изложението прояви, на 26 август 2016 г. ще се проведе Българо-китайски форум на издателите, на който се очаква да бъде подписано споразумение за сътрудничество между български и китайски издателства, ще бъде направено и промоционално представяне на книгата на китайската българистка Ли Уъншуан „The Bulgarian nation: Imagining and Re-imagining” и ще се проведе семинар на тема: „България в очите на китайските учени”.

 


Източник: www.mc.government.bg

всички новини