Актуално

Работна среща с директора на Руската библиотека за чуждестранна литература "М.И.Рудомино"

17.03.17

Размер на шрифта: a |a |a|
5945_b-hristova-16-03_xs.jpg

По покана на Министерството на културата, на кратко работно посещение в България са директорът на Руската библиотека за чуждестранна литература „М. И. Рудомино“ – Вадим Дуда, както и заместник-директорът г-жа Светлана Горохова.  По време на проведените разговори, в които от българска страна днес участваха заместник-министърът на културата в служебното правителство проф. дфн Боряна Христова, както и доц. д-р Венцислав Велев и Таня Атанасова от дирекция „Международни и регионални дейности“ в МК, бяха обсъдени различни съвместни инициативи, между които е и проектът „Нов български роман“, както и предстоящото издание на документи и произведения на големия руски поет Константин Балмонт, които се намират в България.

 

Малко по-късно гостите от Русия посетиха Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, както и Библиотеката на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тяхното посещение ще приключи с работна среща и с ректорското ръководство на Университета по библиотекознание и информационни технологии в София.

 

При посещението си в България руските гости са придружавани и от заместник-директора на Българския културен институт в Москва – г-жа Буряна Ангелакиева.

всички новини